Horká růžová čokoláda Ruby
Máte špatnou náladu, jste unavení z práce, pohádali jste se s drahou polovičkou a potřebujete přijít na úplně jiné myšlenky, odreagovat se a trochu se zasnít? Dopřejte si lahodný nápoj optimistické barvy a vše negativní se pomalu rozplyne…
Dáte-li si v Costě Coffee ve skleněném poháru růžovou čokoládu, budete mít pocit, že tolik sladkého pro jednoho je až příliš. Ale pak zjistíte, že horká růžová čokoláda z rubínových kakaových bobů „Ruby“ chutná trochu jako tekutý jahodový pudink, samozřejmě mnohem exotičtěji a zajímavěji. Je sladká tak akorát, navrch se šlehačkou posypanou drobnými suchými kousky jahod. Prostě mňamka k pohledání, která nemá chybu! Když si k ní zakoupíte citrónový nebo čokoládový muffin či dort s tajemným názvem Profiterol, budete si připadat jako na růžovém obláčku nebo jako v pohádce – naprosto spokojeně. Odcházet budete s myšlenkou, že Costu Coffee musíte určitě zase brzy navštívít.
Růžovou čokoládu vyrábí švýcarská firma Barry Callebaut, která vznikla v roce 1996 sloučením belgické společnosti na výrobu čokolády Callebaut a francouzské společnosti Cacao Barry. Nyní má sídlo v Curychu ve Švýcarsku. Její pobočky působí ve více než 30 zemích. Růžová čokoláda, nazývána také „rubínová“, se vyrábí z kakaových bobů, které jsou narůžovělé barvy a lehce nakyslé chuti lesního ovoce (borůvek, malin, jahod, ostružin), ale i rybízu. Tyto rubínové kakaové boby se pěstují v Ekvádoru, Brazílii (státy v Jižní Americe) a na Pobřeží slonoviny (stát v západní Africe). Její vývoj trval od roku 2004, cca třináct let. Objevila se po více než osmdesáti letech od bílé čokolády. Je čtvrtým druhem po hořké, mléčné a bílé čokoládě. Neobsahuje přidaná barviva ani ovocné příchutě. V Česku a na Slovensku se od května 2019 začala prodávat v obchodech tyčinka KitKat Ruby od společnosti Nestlé. Ruby čokolády se dají zakoupit na různých e-shopech.